На оперативній нараді з керівниками комунальних підприємств та начальниками відділів апарату Яготинської міської ради міський голова Наталія Дзюба поінформувала присутніх про участь у засіданні Ради регіонального розвитку, яке відбулося в приміщенні НУБіП під головуванням губернатора Київської області Олександра Терещука. В заході взяли участь представники структурних підрозділів Київської ОДА, голови районних державних адміністрацій, очільники міст та об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, вона повідомила, що під час засідання обговорювалися шляхи розв’язання проблемних питань у реалізації реформ в області, а також визначалися пріоритетні завдання для місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.

Крім того, на засіданні Ради Регіонального розвитку порушувалися питання щодо децентралізації, створення ОТГ у Київській області, а також проведено аналіз результатів реформ, започаткованих Президентом України в попередні роки.

В процесі обговорення Рада Регіонального розвитку визначила основні пріоритетні напрями розвитку Київщини на найближчий час.

Це, насамперед, завершення реформи децентралізації, яка вже давно потребує вирішення. По-друге, важливими складовими є забезпечення прав дітей та підтримка сімей та створення нового освітнього простору.

Особливої уваги потребує реформа сфери охорони здоров’я та забезпечення соціального захисту малозахищених верств населення, учасників АТО та їх сімей.

Одними з головних напрямів залишаються  створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій та модернізація дорожньо-транспортної інфраструктури, покращення екологічного стану області, створення ефективної системи утилізації твердих побутових відходів.

З метою реалізації цих пріоритетів та бачення горизонтів реформ, що здійснюються, учасникам наради було поставлено завдання розробити перспективний план розвитку Київської області на 2019-2021 роки, який буде базуватися на відповідних планах об’єднаних територіальних громад.