Місто Яготин стане кольоровішим. В цьому йому допоможуть школярі, які розмальовують сірі бетонні огорожі у районі «Вокзалу».

Про це повідомляє «Погляд».

Учасники команди на чолі з ментором педагогом організатором Яготинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 О.В.Ткаленко розпочали роботи щодо реалізації учнівського проекту «Відкривай Україну».

Зокрема, учасники команди «Ніхто крім нас»: капітан Анастасія Власова, учениця 8-Б, Альона Трищук, учениця 8-Б та Сав’юк Ювеналій, учень 11 класу ЗОШ № 1 створюють тематичні картини на стінах міста.

Реалізований проект дасть право команді Яготинської школи представляти місто на рівні області, де експерти і фахівці із різних сфер оберуть переможця і делегують команду на національний рівень.

Освітній проект «Відкривай Україну» 4 роки доводить всій країні, що молодь, є рушійною силою змін, яка може і хоче змінити на краще нашу державу.

Протягом року, у стінах міських шкіл, формуються команди активної учнівської молоді, їхня ціль – розробити та реалізувати корисний проект для свого міста і людей, які у ньому проживають. Підлітки працюють над генерацією ідей та втілюють у життя речі, які, на їхню думку, несуть чи то культурні, чи то соціальні, чи то економічні зміни.

Школярам випадає нагода набути важливого власного досвіду. Здолавши авангардне завдання, команди починають працювати у масштабніших реаліях: визначають проблематику свого міста та розробляють проект, з метою її вирішення. У столиці фіналісти проходять інноваційно-інтенсивне навчання, прокачуються у нестандартних для себе умовах і з усіма отриманими модерними навичками та знаннями, створюють і презентують абсолютно новий проект.